Παρασκευή, Απριλίου 01, 2005

!!!!!!ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!


Γιαούρτι πολεμάει την γρίπη!!!

Άλλη μια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε σε ελληνικά εργαστήρια ερευνών. Επιστήμονες-ερευνητές μεγάλης γαλακτοκομικής βιομηχανίας, ανακάλυψαν ειδικό ένζυμο που παράγει ποσότητες ΦΥΣΙΚΗΣ πενικιλίνης η οποία αναπτύσσεται ΜΕΣΑ στο ίδιο το προϊόν.
Ως γνωστόν η πενικιλίνη είναι το βασικό συστατικό των περισσοτέρων αντιβιοτικών και ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ανθρωπότητας στον πόλεμο ενάντια στην γρίπη.

Εντύπωση προκαλεί η σεμνότητα της εν λόγω βιομηχανίας η οποία διοχέτευσε το νέο θαυματουργό προϊόν στην αγορά ΧΩΡΙΣ καν να το διαφημίσει, ενώ παράλληλα ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ την τιμή του στα ίδια επίπεδα με το απλό γιαούρτι!


Υστερα από αυτές τις συγκλονιστικές εξελίξεις, η γνωστή Λουθηριανή οργάνωση GREENPEACE, γνωστή για το μίσος της ενάντια σε κάθε επιστημονική-τεχνολογική εξέλιξη, αποφάσισε, σε ένδειξη μεταμέλειας, να ζητήσει συγνώμη και να ΔΩΡΙΣΕΙ στην εταιρεία 4 τόνους πιστοποιημένης, μη μεταλλαγμένης σόγιας, πράγμα που είχε κάνει και στο παρελθόν και σε άλλη περίπτωση.

2 σχόλια:

Beta Blank είπε...

Μάλιστα, ενδιαφέρον! Αν και το χαλασμένο γιαούρτι τους πείραξε, όλα τ'άλλα δεν τους ενοχλούν;
Επίσης ενδιαφέρον το εντός παρένθεσης link (http://npg.nature.com/news/2005/050321/full/nature03570.html) και η πληροφορία ότι αυτό το καλαμπόκι έχει έρθει και στην Ευρώπη.
Και κάτι άλλο. Μπορεί να επιτρέπεται η πώληση συγκεκριμένων μεταλλαγμένων προϊόντων εντός ΕΕ, αλλά νόμιζα ότι η Ελλάδα δεν είχε εφαρμόσει αυτή την Οδηγία ή Κανονισμό (δε θυμάμαι ακριβώς τι είναι)... Οπότε προς το παρόν κίνδυνος δεν υπάρχει.
Και για να 'χουμε καλό΄ρώτημα, από πότε έχουμε σόγια στην Ελλάδα; Απαίσιο πράγμα η σόγια, bliax!

Bliax είπε...

Η εταιρεία “Σόγια Ελλάς” είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σόγιας στη χώρα μας. Η ίδια εταιρεία εισάγει επίσης καλαμπόκι, σιτάρι και άλλα δημητριακά. Η μεταλλαγμένη σόγια εισάγεται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και την Αργεντινή. Κάθε χρόνο εισάγονται στη χώρα μας περισσότεροι από 400.000 τόνοι σόγιας και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ελαίων, αλεύρων, ζωοτροφών και στην παρασκευή τροφίμων, όπως μαργαρίνες, σοκολάτες, παιδικές τροφές, είδη ζαχαροπλαστικής κλπ. Η σόγια και τα παράγωγά της βρίσκονται περίπου στο 70% των βιομηχανικά επεξεργασμένων τροφίμων. Η κύρια οδός όμως εισαγωγής της μεταλλαγμένης σόγιας στο πιάτο μας είναι μέσω των ζωοτροφών. Περίπου το 80% της σόγιας χρησιμοποιείται στις ζωοτροφές.


Το παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από http://www.greenpeace.gr/shown.asp?id=171

Αν χρειάζεσαι κι άλλες πληροφορίες για τα μεταλλαγμένα προϊόντα, την εισαγωγή τους στην Ελλάδα κλπ μπορείς να ψάξεις στο δίκτυο. Αν δεν βρεις είμαι στην διάθεσή σου να σε ενημερώσω όσο μπορώ. (Δημοσιογράφος είμαι όχι βιολόγος, αλλά λίγα πράγματα τα ξέρω).

Να'σαι καλά:)
Bliax.-